kuchnia włoska w Krakowie

Włosi wiedzą, w jaki sposób jeść. Być może dlatego, że wykorzystane przez nich kompozycje są ożywcze, aromatyczne oraz dobre dla każdego. Tradycyjna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – koncentruje się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą inspekcję poziomu cukru we krwi i obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest także pyszne i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, które nie wyłącznie smakują niesamowicie, jednak również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.

włoska restauracja Kraków centrum

Spójrz na kilka poniższych elementów, które stanowią esencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Olej z oliwek
Jest to niemalże niebezużyteczne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się podczas realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, niebezpieczeństwo wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest suta w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E oraz inne zdrowe związki, jakie zmniejszają stan zapalny.

Italian Cuisine Krakow

   

Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są imponujące, jednakowoż te z puszki mogą sprawić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, chorobami serca oraz osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość wykorzystania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, jaki przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew może przepływać swobodnie), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zastopować wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.